Siste‎ > ‎

Sesongen er snart halvveis - noen ting å tenke på

lagt inn 12. juni 2015, 08:35 av Einar Olav Carlsen - 1   [ oppdatert 12. juni 2015, 08:46 av Pål Eriksen ]
Kjære foreldre,

Da har kampene begynt å spilles for alle lag. Jeg har møtt mange smilende og stort sett glade fjes på sletta eller på Arenaen, og en sjelden gang noen litt mer skuffa. Sånn er fotballen, akkurat som livet, både opp- og nedturer. Det lærer vi av!

Vi hadde en flott cup i Sverige sist helg – en utrolig hyggelig tur. Ungene koste seg og virket som de sosialt hadde det veldig bra i sammen. Moro og se hvor godt de går i sammen. Sportslig sett synes jeg vi skal være meget fornøyde.

NFF har presentert en ny retningslinje med foreldrefri sone, en retningslinje vi ønsker at alle våre KFUM-lag skal følge fremover (så langt det lar seg gjøre, dvs hver kamp, kanskje noe utfordrende under Norway Cup). Noen er sikkert allerede i gang, og for alle: det er bare å begynne til uken. Se link til NFF´s sine sider her Og en sak fra Aftenposten her

En repetisjon for mange sikkert, men en viktig ting å stadig reflektere over, og minne seg selv om, er Foreldrevettreglene og Fair Play-møtet. Dette er gode retningslinjer vi som klubb ønsker å følge, og være et eksempel for andre klubber i å gjennomføre. Om det ikke tas initiativ når dere er på bortekamp, så ta initiativet selv. Vi er KFUM - og vi ønsker å være en foregangsklubb.

Til slutt en oppfordring til alle oss voksne, for en god ramme rundt ukas høydepunkt for mange (kampen):
Trenere:
se spillerne dine; oppmuntre de til å spille; se etter innsatsen og viljen til å prøve, jobbe for laget og for hverandre; ha som tema i kampen det vi har øvd på under treningene; forsterk fremgangen istedenfor fokus på resultatet (det klarer spillerne lett selv); og når de gjør feil, berøm at de prøver, og hjelp de til å tørre å prøve videre - så vil de lykkes til slutt (eksempel med igangsetting fra keeper).
Foreldre: vær med å skap en fotballopplevelse på helt vanlige hverdager: skaff dere Kåffa-flagg, samle dere sammen på sidelinjen (motsatt av trenerne og spillerne) og bruk stemmene til en heiagjeng, hei på alle ungene - bruk navn, støtt de på innsatsen og forsøkene istedenfor å fortelle de alt de bør gjøre. Kok med en kaffekanne, bak med noen boller med «kanel i svingene» (da blir det hyggelig for dere), kle på dere (tips: det blåser ofte på sletta) - dette er alle gode ting dere kan gjøre for å skape øyeblikk og gode opplevelser for barna.
Og på veien hjem/når de kommer hjem, spør de om hva som var morsomt? Hva var gøy? Hva de syns de fikk til? Hva kan de øve på videre? Da kan dere hjelpe de til å skape den indre driven og lysten til å spille mer. Og jeg tipper at flere kommer til å ha gode opplevelser uten at resultatet er det tyngste og mest avgjørende for opplevelsen.

I slutten av juli er det Norway cup for ca. 40 spillere. Det gleder vi oss til. Kommer tilbake til lagfordeling før ferien starter.
Det kommer også informasjon om siste trening før ferien og eventuelle treninger gjennom ferien.

Ønsker dere en riktig god sommer!

Gode øyeblikk videre!

Sportslig hilsen fra et stolt trenerteam til noen fantastiske gutter!

Ø-BOLLEN - G2004 - 8. juni 2015