Blogg 2019‎ > ‎

Status KFUM G2004

lagt inn 28. sep. 2017, 14:53 av Pål Eriksen

Hei alle sammen,
I disse dager avsluttes fotball-serien for mange lag i ungdomsfotballen i Norge – Deriblant våre lag i KFUM G2004. Startsnoren for serien ble klippet etter foreldremøte i fjor høst. Der lanserte vi et opplegg med våre ulike lag, hvordan vi skulle hospitere fra nivå 3 til nivå 2, fra nivå 2 til nivå 1, fra nivå 1 til nivå 2 og et 7èr lag som skulle sveise alle guttene sammen. Har vi lykkes og hvorfor?

Resultatmessig har vi lykkes – Alle våre lag blir blant de tre beste i sine serier (to lag har allerede vunnet sine serier), noe som skaper mestring og glede for spillere og ledere. Ønsker ikke å fremheve noen, men det er ingen tilsvarende årganger som kan vise til så gode nivå 3 spillere som det vi har. Synes det er skikkelig moro å se de på trening og se de resultatene som de viser til. Her er vi langt foran Kolbotn, Nordstrand, Oppsal og øvrige sammenlignbare store årganger. Vi har fått på plass en god trener og et administrativt apparat som vil utvikle disse guttene fint fremover.

Årgangen er samlet – en suksessfaktor er at vi møter 20 minutter før trening. Dette for å varme opp og for å gjøre oss ferdig med den sosiale praten. Her prater guttene på tvers av lagene om jenter, Fifa – poeng og hvor rar hovedtreneren er. Det er et vakkert syn når 50 gutter står og prater med hverandre – dette er kameratskap, sosial utvikling og noe de garantert vil tenketilbake på.

Ingen grupperinger – vi har i år hatt et rulleringssystem mellom de ulike lagene. Alle nviå 1 spillere ønsker å spille for nivå 2 lagene – har ikke alltid vært en garanti for dette i KFUM. Her har vi hatt en fast system, men vi har måtte skru litt på dette noen ganger grunnet belastning, skader etc. Lars har hatt en fin dialog med Erik og Ole på dette.

Mens Nordstrand kjører faste grpper a 12 spillere så kjører vi en gruppe på 17 nivå 1 spillere som spillere sammen med 24 nivå to spillere. I tillegg spleiser vi 17 nivå 1 spillere med 12 nivå 3 spillere på våre 7èr kamper. Mao et totalt ulikt system.

Modellen vi har lagt til grunn for å lykkes i årgangen er ambisiøs og krever innsats og vilje til samarbeid fra alle trenere og ledere. Dette har vært bra.

Nevner til slutt at vi at nå har fått på plass et hospiteringsløp med KFUM G003. To spillere fra vår årgang er med og trener med G2003 i tre uker av gangen. I tillegg har vi fire utespillere og tre keepere som er tatt ut til sonespill.

Ledelsen i KFUM er klare på at de ønsker to A-spillere fra vår årgang – Dette målet skal vi tilstrebe, men vi klarer ikke dette uten å tenke på hele årgangen. Hvem disse to spillerne blir vet hverken vi eller du som leser – men vi anbefaler dere sterkt å bli med på dette laget videre fremover. Vi trenger dere alle.

Treninger i høstferien - For de som er hjemme i høstferien så er det mulighet for å trene tirsdag, onsdag og torsdag. Se hjemmesiden for info. For de som reiser bort, så håper vi at dere kan oppfordre til litt aktivitet med eller uten ball.

Dugnad - da er vi i gang med dugnad med salg av kort. Her håper jeg dere kan hjelpe guttene med å selge kortene. Enten om de besøker naboer, familie eller venner. Bruk også sosiale medier som Facebook.

Foreldremøte – det blir foreldremøte tirsdag 31/10 kl. 1830. Håper å se dere alle sammen!

Ønsker alle sammen en god høstferie!

Comments