Blogg 2019‎ > ‎

Dugnadsmelding - Barcelona 2020

lagt inn 14. feb. 2019, 11:32 av Pål Eriksen   [ oppdatert 14. feb. 2019, 11:38 ]

I vinterferien i 2020 skal G2004 til Barcelona, slik vi ble orientert om på foreldremøtet i fjor høst. Dette blir en flott og spennende reise for gutta våre, men det blir også kostbart. Vi er derfor enige om at det i løpet av året som kommer skal arrangeres dugnader, der det er gutta selv som må brette opp ermene og tjene penger til reisen. Det er nedsatt en dugnadsgruppe blant foreldrene som legger opp til tre forskjellige dugnader der det er forventet at alle som skal til Barcelona deltar. Det legges opp til fortløpende arbeidsdugnader der gutta får arbeidsoppgaver som kanaliseres og distribueres via Spond, samt to forskjellige salgsdugnader av henholdsvis ullsokker og doruller. Salgsdugnadene legges til perioden etter at konfirmasjoner er over i løpet av september.

ARBEIDSERFARING = PENGER I TURKASSEN
En av metodene er å sette i gang gutta med konkrete arbeidsoppgaver privat, for foreninger, på arrangementer eller på bedrifter. Vi velger å se dette som en slags arbeidstrening hvor gutta får betalt for konkrete arbeidsoppgaver.

Disse oppgavene kan være alt fra hagearbeid, flyttejobber, sjauing, hjelp til å gjennomføre ulike arrangementer eller rene arbeidsoppgaver på bedrifter/arbeidsplasser. Blant foreldrene til 2004-årgangen finnes noen titalls ulike yrkesgrupper fordelt på noen titalls ulike arbeidsplasser. Foreldrene er også engasjerte i en rekke ulike foreninger og klubber. Sjekk gjerne i løpet av de neste månedene om din arbeidsplass eller din forening trenger hjelp. Tenk også på om dere trenger hjelp til private arbeidsoppgaver som krever noen ekstra hender.

Vi kommer til å legge ut ulike oppgaver som skal gjennomføres på SPOND, slik at gutta kan klikke seg inn for å utføre oppgavene. Oppgavene vil da oppføres med info om oppgaven, sted, tid og ønske om antall gutter til å gjennomføre jobben. Jobbene kan bli betalt som en hel sum, eller per hode. Vi kommer uansett til å ha en oversikt på hvilke gutter som har gjennomført de ulike oppgavene og hvor mye de har tjent inn til laget. Så fordeler vi etterhvert oppgavene slik at gutta jobber inn omtrent like mye hver.

Arbeidsoppgavene kan variere fra å trenge 2 gutter for hagearbeid, til 50 gutter på et arrangement. Det er arbeidsoppgavene som dikterer antallet. Tidsrommet oppgavene skal gjennomføres på er fra SPOND-tjenesten er oppe og går denne vinteren og fram til januar 2020. Oppgavene kan mao spres utover det neste året.

Vi håper foreldrene for 2004 årgangen ser på dette som en mulighet til både å få hjelp og gjennomføre oppgaver - til å samle inn penger til Barcelona-turen 2020. Vi er avhengig av DITT innspill til arbeidsoppgaver som gutta kan gjøre. Kontakt Per-Olav Sørensen på peosoer@online.no som organiserer denne delen av dugnaden

SALG AV ULLSOKKER
Når kirkeklokkene er ferdig etter siste konfirmant i september går vi i gang med en salgsdugnad, der gutta skal selge ullsokker av høy kvalitet. Se produktet her: se https://salvadugnad.no . Sokker er et produkt alle trenger, det er lett å distribuere og kan være en sikker vinner som julegaver til neste jul.

Dugnaden blir organisert av Baard Jordfald som kan nås på mail: Baard.Jordfald@fafo.no

SALG AV DO- OG TØRKEPAPIR
Dette er en slager på salgsdugnadsfronten, men det er produkter alle trenger og det er en høy fortjeneste for hver pakke som selges. Salgsdugnaden igangsettes rett over på nyåret 2020. Det er Gry Stensrud som organiserer dugnaden. Hun kan treffes på: gry.stensrud@vikenfiber.no

SPØRSMÅL OM DUGNADENE
Har dere konkrete innspill eller spørsmål som dreier seg om hver enkelt av dugnadene er det bare å kontakte dugnadsansvarlig. Er det spørsmål av mer generell karakter rundt dugnadene samt innspill som dreier seg om inntjening til reisen, kan dere kontakte

Ole Bjørn Ileby på:ole.bjorn.ileby@hotmail.com eller mobil 90989958

-----------------------------------------------------------

Ole Bjørn